Tel Aviv- Israel

Israelin monipuolinen lomakohde Tel Aviv, on vaihtoehto sille tutulle ja turvalliselle Espanjan matkalle. Helmikuu ajankohtana ei ehkä ole otollisin auringonpalvojalle Israelissa, mutta minulle tuo keskimääräinen 25° lämpötila riitti oikein hyvin. Tel Aviv tarjoaa kulttuurinnälkäisille paljon sitä itseään ja houkutteleekin taiteilijoita ja matkailijoita nauttimaan kaupungin kulttuuritarjonnasta.

Tuntuu, että kaupungissa on jokaiselle vähän jotakin. Suuri ranta löhöilijälle ja rantaa myötäilevä rantabulevardi taas esimerkiksi sporttaajan lenkkipoluksi. Bulevardia pitkin kävelemällä pääsee kaupungin sykkeestä nopeasti kaunista reittiä Jaffan vanhan kaupungin ytimeen, syrjäisille kujille, kurkistamaan paikallisten normaaliin arkeen.

20190217_123518-EFFECTS.jpg

Ennen reissua kuulin monenlaisia tarinoita kaupungin vaaroista ja etenkin Tel Aviviin saakka ulottuvista terrori-iskun mahdollisuuksista, sekä levottomuuksista. Välimeren ylle ammutut raketit eivät kaiketi ole mahdoton näky Tel Avivin kaupungissa, mutta meidän aikana, ei minkäänlaisia vaaranmerkkejä ollut ilmoilla. Sitä vastoin erittäin kovan tuulen sääilmiö sattui runtelemaan kaupunkia juuri meidän viettäessä siellä aikaamme. Paikallisten mukaan tosin sellainen tuuli ei ollut mitenkään tavanomaista.

Rantabulevardia Välimeren rannalla. Taustalla näkyy Jaffan vanhaa kaupunkia.

Rantabulevardia Välimeren rannalla. Taustalla näkyy Jaffan vanhaa kaupunkia.

20190217_140617.jpg
20190217_124416.jpg

Tel Aviv

En tiedä johtuiko turistien vähyys ihmisten pelosta matkustaa Israeliin, vai matkustusajankohdasta, joka oli selkeästi sesongin ulkopuolella. Itse toki nautin siitä, että kadut oli turistien sijaan vain paikallisten käytössä.

Tel Aviv oli sivistynyt ja nykyaikainen kaupunki, joka tarjosi erinomaisia ruokapaikkoja ja rantabulevardin surffi-tunnelmia. Söin täällä ehkä elämäni parhaat Sushit.

Yöelämä oli vilkasta ja bailuhenkisille bileitä olisi ollut tarjolla aamuun saakka. Erinomainen vaihtoehto siis lomaltaan monipuolisuutta kaipaaville!

20190217_145515.jpg
Hotelllihuoneemme parvekenäkymä auringonlaskun aikaan oli siis aivan mieletön!

Hotelllihuoneemme parvekenäkymä auringonlaskun aikaan oli siis aivan mieletön!

Edellinen
Edellinen

Moody-Medusa apuna lasten tunnetaitojen käsittelyssä

Seuraava
Seuraava

DIY lahja vauvalle