DIY Väljä neuletakki

Helppo ohje oversized neuletakkiin lasketuin ja väljin hihoin. Malli on lyhyt, mutta samaa ohjetta voi käyttää pitkäänkin neuletakkiin jatkaen etu- ja takakappaleiden pituutta haluamalle pituudelle.

Valmistelut

Käytin mohair-sekoitelankaa ja puikkoja 9 ja 11. Neuloin kaksinkertaisella langalla ja menekki sillä oli 300g.

Itse tein neuleen kahdella eri värillä (harmaa ja vaaleanpunainen) ja käytin lisäksi kuvioon punaista. Voit hahmotella ruutupaperille oman tekstin tai kuvion, tai neuloa koko neuleen yhdellä värillä ja jättää kuvioinnit tekemättä.

Takakappale

Luo ohuemmile puikoille 59s ja neulo joustinneuletta 1o1n 5 krs. Vaihda työhön paksummat puikot ja lisää 1 krs 8s tasaisin välein. Kun työn korkeus on 12 cm, neulo krs:n alusta 2 s, tee ylivetokavennus (=nosta 1 s neulomatta, neulo 1 s ja vedä nostettu s neulotun yli), neulo samaa kerrosta kunnes toisessa reunassa on jäljellä 4 s, neulo 2 s oikein yhteen ja neulo 2 s. (Tässä kohtaa aloitin tekstin kirjoilun harmaalla langalla). Toista tällaiset kavennukset joka 12. krs vielä 3 kertaa =59-61 s. Aloita olan viistotukset, kun kappaleen korkeus on keskeltä mitattuna 55cm.

Päätä sitten joka krs alussa 1×9s ja 2s. Päätä loput eli takakappaleen pääntien 9 s kerralla.

Vasen etukappale

Luo (ja neulo) ohuemmille puikoille 29s ja neulo joustinneuletta 5 krs. Vaihda työhön paksummat puikot ja aloita sileä neule, lisää sen 1. krs:lla 4 s tasavälein =33s. Tee sivussa (=kappaleen oikea reuna) 4 kertaa kavennukset kuten takana. HUOM: Kun kappaleen korkeus edestä mitattuna on 24cm, kavenna etureunassa pääntietä varten 1 s ja toista sitten kavennukset joka 10. cm vielä 3 kertaa. Päätä lopuksi sivusta lähtien olan s:t samoin ja samalla korkeudella kuin takana.

Sain työni valmiiksi helmikuun alkupuolella ja teinkin ystävänpäivän kunniaksi vasempaan etukappaleeseen sydämen.

Oikea etukappale

Neulo vasemman etukappaleen peilikuvaksi. Tein oikeaan etukappaleeseen värin vaihdon noin puolessa välissä työtä.

Hihat

Luo (ja neulo) ohuemmille puikoille 24s (jos käsialasi on kireä niin 27s) ja neulo joustinneuletta (2o 1n) (nurjalla toistepäin eli 1o2n) 22cm. Vaihda työhön paksummat puikot ja aloita sileä neule, lisää sen 1. krs:lla 14 s tasavälein =38s. Tässä vaiheessa vaihdoin vasemman hihan langan värin harmaaseen. Kun hihan pituus keskeltä mitattuna on 44cm, päätä s:t.

Viimeistely

Ompele olkasaumat. Kiinnitä hihat sivuihin olkasaumojen molemmin puolin n. 20-22 cm matkalle. Ompele lopuksi sivu- ja hihasaumat

Mukavia neulontahetkiä!

Edellinen
Edellinen

Let’s face it! Kasvojen kohotusta luonnollisin menetelmin / pt 1.

Seuraava
Seuraava

Uusi alku