Uusi alku

Tässä postauksessa ruodin hieman sitä, minkälaisen uuden alun omassa elämässäni otin vuoden 2024 alettua.

En itseasiassa tiedä, mistä kaikki tämä sai sysäyksensä, mutta yhtäkkiä minulle tuli oivallus monesta eri elämäni osa-alueesta joita halusin parantaa ja joihin koin vahvaa tarvetta muutokseen juuri samanaikaisesti. Näitä olivat mm. kauneudenhoidon uudet rutiinit ja uusi tapa huolehtia itsestäni, kunnon parantaminen ja ruokavalion uusiminen, sekä taloudellisen turvan luominen. Ajattelin, että voisin päivittää näistä kaikista askeleista tänne blogiini tietoa, kun näissä edistyn.

Aloitetaan kauneuden- ja hyvinvoinnin asialla.

Ruokavalio kuntoon.

Olen yrittänyt jos jonkinlaista ruokavaliota tai diettiä, mutta koskaan niissä kovin hyvin onnistumatta. Annoin taas uuden mahdollisuuden ja ostin Fit Challenge-ohjelman, jossa tulee mukana ruokavalio, sekä liikuntaohjeet. Itseasiassa päätös lähteä tähän kyseiseen ohjelmaan syntyi tarjolla olevasta herkullisen näköisestä reseptipankista. Tein tähän uuteen ohjelmaan vielä Kickstartin osallistumalla Faceimagen viiden päivän mittaiseen FMD-dieettiin, jonka avulla puhdistin kehoa ja valmistauduin tulevaan ohjelmaani.

Liikuntaa olen harrastanut aktiivisesti lukioikäisestä saakka, lukuunottamatta muutamia vuosia siellä täällä, jolloin liikunnan harrastaminen on ollut vähäisempää tai joskus jopa olematonta elämän eri vaiheissa. Nyt viime vuodet kuitenkin hyvinkin aktiivista, kunnes kaksi vuotta sitten jouduin vakavaan onnettomuuteen, jonka seurauksena jouduin toipumaan aivoihin kohdistuneesta vammasta pitkän aikaa. Sen jälkeen on ollut vaikeampi päästä kiinni taas aktiiviliikkujan rooliin. Nyt tähänkin tuli muutos ja uuden ohjelman myötä tein sykettä nostavan hikijumpan neljä kertaa viikossa, jonka lisäksi kevyempiä kävelylenkkejä. Jatkossa keskityn taas kotikuntosalilla lihaskunnon parantamiseen, sekä jatkan sen lisäksi sykettä nostavia lajeja, kuten lumilautailu, hiihto, lenkkeily, maastopyöräily ja uutena lajina ajattelin kokeilla porrasjuoksua meidän pitkissä alapihalle johtavissa portaissa, joissa sykkeen saa nousemaan pelkästään kävellen.

Huomasin aika nopeasti (ellen jo tiennyt sitä aiemmin), että olin tähän saakka syönyt aivan liian vähän ja uuden ruokavalioni myötä, oli totuteltava suurempiin annoskokoihin ja uuteen tapaan syödä ja huolehtia ainakin kahdesta kunnon ateriasta päivässä, sekä niiden välisistä välipaloista. Vaikka aluksi tuntui uskomattomalta, että näin paljon enemmän syömällä voisi paino pudota, niin kyllä tämä tuli oikeaksi todistettua ja kiloja karisi neljän viikon aikana parhaimmillaan neljä, mutta paino myös tietysti vähän heitteli tuona aikana. Tarkoitus oli kuitenkin jatkaa tällä uudella ruokavaliolla myös tästä eteenpäin, mutta hieman kaloreita lisäten, jotta paino ei jatka vain putoamistaan.

Tästä kirjoitan varmasti lisää jatkossakin ja tulen varmaankin jakamaan myös hyväksi koettuja reseptejä “Reseptit” osioon.

Kauneuden hoitoa

Olin jo pitkään kipuillut kasvoissa tapahtuvien muutosten kanssa ja koska kasvoni ovat hyvin ilmeikkäät, on minulle alkanut muodostumaan jo hyvin nuoresta iästä saakka merkkejä, jotka yleensä liitetään vanhenemiseen, kuten vaakaryppyjä otsalle ja huolirypyt kulmien väliin. En ole itse koskaan halunnut lähteä botox- tai täyteainehoitoihin, mutta täytynee myöntää, että viime aikoina jopa se on käynyt ihan välähdyksenä mielessäni. Tuntui muutenkin, että kasvot ovat väsyneet, turvoksissa, alkavat roikkua ja juonteet alkavat väistämättä syvenemään ja lisääntymään. Olen kuitenkin vasta puolivälissä (42) tavallista elämän mittaa, joten ajatus totaalisesta rupsahtamisesta oli kauhistuttava.

Satuin jostain eksymään Faceimagen Instagram tilille ja edessäni oli yllättäen vastaus juuri eniten kaipaamaani kysymykseen, miten saisin tehtyä kasvojen kohotuksen ilman, että asetun veitsen alle, tai piikitän kasvoihini hermomyrkkyä. Olin siis haltioissani! En ole uskonnnollinen, mutta tässä kohtaa voisin sanoa että rukouksiini oli vastattu.

Senjan opastuksella ja läsnäolevalla kyvyllä auttaa meitä tavallisia tallaajia löysin aivan uudenlaisen uskon siihen, miten paljon voin itse vaikuttaa omien kasvojeni “kohottamiseen”. Osallistuin “Uusi minä- haasteeseen”, jossa perehdytään kasvojen ja ryhdin, sekä lymfakierron parantaviin menetelmiin käyttämättä siihen aikaa kuin 5-15min per päivä. Tämän lisäksi olen aloittanut kasvojen kinesioteippaukset Senjan innostamana ja säännöllisiä teippauksia olen käyttänyt nyt noin pari kuukautta.

“Uusi Minä”- haaste

Sain kurssin avulla itse jo merkittäviä tuloksia omaan kehooni ja kasvoihini.

Tässä lista muutoksista joita itsessäni huomasin:

  • Ryhti parani

  • Yläselkäkivut alkoivat kadota

  • Nestettä alkoi poistumaan kasvoista ja dekolteelta

  • Ilme kirkastui

  • Veltto iho alkoi kiinteytyä

  • Kasvojen muodot alkoivat tulla taas esiin

Miten jatkaa matkaa kohti uutta hyvinvoivaa itseäni

Olen osallistumassa myös Faceimagen tarjoamaan kasvokurssiin ja kirjoitan siitä, sekä sen tuloksista tänne jatkossa. Sen avulla tarkoitukseni on saada tuloksia aikaan ainakin seuraavissa osa-alueissa: turvotus kasvoilla, raskaat luomet (etenkin oikean silmän puolella), otsan vaakarypyt ja marjonettijuonteet. Ja kuten Senja on opettanut, kaikki lähtee ryhdistä! Eli ryhti kuntoon myös.

Kaikki Faceimagen tarjoamat kurssit löydät täältä.

Tämän lisäksi keskityn paljon mielen harjoitteisiin sekä monipuoliseen treenaamiseen, joka tuntuu itselle oikealta ja hyvältä.

Tärkeää! Teen ja toteutan itseäni nyt hyvinvointi edellä, jolloin ulkonäköön vaikuttavat muutokset ovat hyvinvoinnin seurausta. En siis pakota itseäni treenaamaan tai hoitamaan itseäni tavoilla, jotka eivät tunnu hyvältä, vaan tavoilla, jotka sopivat minulle.

Sitten raha-asiaa

Päätin ottaa itseäni niskasta kiinni ja aloittaa tien kohti vauraampaa tulevaisuutta. Aloitin opiskelemaan sijoittamisesta, sekä säästämisestä ja ensimmäistä kertaa elämässä tein budjetin omaa talouttani paremmin ymmärtääkseni. En paneudu tähän aiheeseen vielä tässä vaiheessa kovin syvällisesti, sillä olen vasta niin alkutaipaleella, ettei kokemusta ja tietoa ole vielä juurikaan karttunut, mutta kun tuloksia alkaa syntyä, lupaan kirjoittaa niistä tännekin.

Jos nämä aiheet kiinnostaa, kannattaa olla kuulolla.

Ihanaa sunnuntaita!

Sointu

Edellinen
Edellinen

DIY Väljä neuletakki

Seuraava
Seuraava

Neulehuppari