Muutoskohteena eteinen

Uuden kotimme eteisessä omaa silmää miellyttäviä asioita olivat ehdottomasti upea lattialaatta, sekä suuri valoa tuova ikkuna. Muutoin koko eteinen saikin pintoihinsa maalia ja kalustukseen hieman uutta ilmettä.

Ylemmissä kuvissa eteinen ennen muutosta. Itse maalinsävy oli mielestäni ajaton ja hyvin valittu, mutta koska seinät oli maalattu jo yli 10 vuotta sitten, voitte ehkä kuvitella missä kunnossa ne olivat, etenkin huomioon ottaen että asunnossa oli asunut useita koiria näiden vuosien aikana. Siispä seinät kaipasivat uutta maalipintaa jokatapauksessa. Ja miksi en olisi samalla vaihtanut sävyä uuteen. Väreiksi valikoitui Tikkurilan harmaa (ruskean harmaa sävy), sekä Tikkurilan Nefriitti.

Aluksi jätin myös päätyseinän vaalean sävyiseksi, kunnes puolen vuoden pohdinnan päätteeksi päätin maalata senkin vihreäksi.

Seinän maalaamisen jälkeen täytyi punaiselle kaapille tehdä jotain. Selailin uusia liukuovikaapistoja, mutta koska jouduimme ensimmäisenä vuotena investoimaan niin paljon remonttirahaa talon lämmitysjärjestelmien uusimiseen, päätin kääriä hihat ja tehdä vain modauksen olemassaolevaan kaappiin. Maalasin siis kaapinovet, sekä listat kalkkimaalilla. Innostuin näpertelystä sen verran, että alennuksesta löytämäni valaisinkin sai uuden kuparin sävyn sisäpintaansa.

En käsitä miten paljon meidän taloudessa voi olla kenkiä ja takkeja… siis niin paljon, ettei tuo suuri eteisen kaappi riittänyt niille. Siispä oli keksittävä eteiseen lisäsäilytystilaa. Löysin seinään kiinnitettävät Ikean kaapit nettikirpputorilta, jonka lisäksi ostin korkean, samaa sarjaa olevan pystykaapin Ikeasta uutena.

Päätin lopulta maalata myös päätyseinän vihreäksi. Varastostamme löytyi edellisen kotimme maalipurkki, joka oli todella lähellä Nefriitin vihreää ja ajattelin kokeilla sopisiko nämä sävyt vieretysten. Kelpasi minulle hyvin! Ei haittaa vaikka pääty on aavistuksen tummempi.

Tässä kuvassa jo hieman jouluista tunnelmaa eteisessä.

Nostimme kaapit seinälle ja asensimme kaappien alle valot, jolloin alle jäävä tyhjä tila toi huomattavasti lisää ilmavuutta eteiseen. Kiinnitimme lisäksi vieraita varten pienen naulakon korkean kaapin kylkeen, jotta siihen olisi helppo ripustaa takit meille tullessa. Myös maalaamani pieni pöytälamppu pääsi eteisen paraatipaikalle.

Edellinen
Edellinen

Kalkkimaalia kaakeleihin?

Seuraava
Seuraava

Lahjaidea jouluksi: karkkisukat