DIY pitkä neuletakki

Nyt lähti sit sellanen projekti käyntiin, että oksat pois ja pala latvaa. Luottoa omiin taitoihin ei ole yhtään niin paljoa kuin intoa yrittää.

Halusin itselleni tällaisen puuvillaisen kesäneuleen, mutta yhtä hyvin tämän neuleen voisi tehdä villalangasta, jolloin neule olisi myös lämmin.

Tarvitset

Puikot nro 7

Sukkapuikot 6

Pyöröpuikko 7

Lankana käytin puuvillalankaa, seuraavia värejä:

Harmaata 350 g

Keltaista 350 g

Luonnonvalkoista 100g

Vaaleanruskeaan 100g

Mustaa 50g (kannatti varata 100g)

Luo harmaalla 125s ja jatka keltaisella 42s, yht. 167s. Jatka sitten joustinneuletta 3o 3n niin, että keltaisen kohdalla aina keltaista ja harmaa harmaana. Jatka kunnes työ on 10cm korkea.

Vaihda sileään neuleeseen (oikealla oikeaa ja nurjalla nurjaa) ja neulo aina nyt työn alussa ja lopussa 10s aina oikeaa (molemmilla puolilla oikeaa).

Aloita harmaalla Ja vaihda työn puolessa välissä (83s) keltaiseen. Jatka keltaisella kunnes työssä on 22s ja aloita Leopardikuvio. Kuvion aikana neulo myös reunimmaiset silmukat sileää. Jatka näin, kunnes leopardikuvio loppuu.

Näitä leopardikuvion kaavoja löytyy netistä googlettamalla. Itse käytin ohjetta, joka löytyy täältä. Tulostin useamman kaavan ja yhdistin ne teipillä pitkäksi kokonaisuudeksi. Vihreällä tussilla merkityt silmukat = ruskeaa väriä.

Vaihda sitten harmaaseen leopardikuvion sijaan ja neulo nyt pelkästään harmaalla. Tee aina työn molemmissa reunoissa 10s aina oikeaa. Jatka kunnes työn korkeus on 53cm. Tee sitten 10 s keltaisella työn oikeassa reunassa. Tee keltaisella aina nuo työn 10s ja jatka keltaisen jälkeen leopardikuviota seuraavat 22s. Leopardikuvion jälkeen taas harmaata. Jatka kunnes kuvio loppuu.

Jatka nyt samaan malliin kuin aiemmin, mutta pelkällä harmaalla, niin kauan kunnes työn mitta on 82 cm.

Jaa nyt työ kahteen etukappaleeseen (42s/puoli) ja yhteen takakappaleeseen. Aloita sitten takakappaleen neulominen ja jätä etukappaleiden silmukat varapuikoille odottamaan.

Takakappale

Aloita keltaisella ja vaihda puolessa välissä harmaaseen. Jatka kunnes kappale on 8cm korkea. Tee sitten harmaan sijaan Leopardikuviota. Jatka näin kunnes takakappaleen osuus on 34cm korkea. Päätä silmukat.

Oikea etukappale

Jatka neuloen edestakaisin saman jaon mukaan kuten aiemmin, mutta tee samalla V-pääntien kavennukset seuraavasti: neulo RS, 9 s joustinneuletta piirroksen mukaan, nosta 1 s neulomatta, 1 o, vedä nostettu s neulotun yli, neulo sileää neuletta krs loppuun. Toista tällaiset kavennukset joka 2. krs, kunnes jäljellä on 19 (21) 24 (26) 29 (31) s. Neulo näin kunnes kappale on 40cm korkea. Jätä vielä 10 reunasiomukkaa apupuikolle odottamaan ja Päätä loput silmukat.

Vasen etukappale

Jatka neuloen edestakaisin saman jaon mukaan kuten aiemmin, mutta tee samalla V-pääntien kavennukset seuraavasti: neulo 21 (24) 27 (30) 33 (36) s sileää neuletta, 2 o yhteen, 10s aina oikein , RS. Tee muut leopardikuvio neuletta, paitsi 10 reunasiomukkaa (aina oikeaa) + 2 s ennen reunasilmikoita. Tee ne harmaalla. Toista tällaiset kavennukset joka 2. krs, kunnes jäljellä on 19 (21) 24 (26) 29 (31) s. Neulo vasen etukappale saman pituiseksi kuin oikea. Päätä silmukat mutta jätä aina oikein 10s apupuikolle.

Hihat

Luo 6mm puikoilla keltaisella 36 s ja neulo 3 o, 3 n -joustinneuletta suljettuna neuleena n. 25cm. Vaihda työhön pyöröpuikko. Jatka neuloen sileää neuletta ja lisää 1. krs:lla tasavälein s- luvuksi 70 s. Aseta silmukkamerkki kerroksen vaihtumiskohtaan ja lisää 1 s merkin molemmin puolin. Toista tällaiset lisäykset n. 4cm välein. Jatka neuloen sileää neuletta sekä lisäyksiä, kunnes hihan pituus on n. 47 cm. Aloita vasemmassa hihassa leopardikuvio ja oikeassa harmaa. jatka neuloen sileää neuletta sekä lisäyksiä, kunnes hihassa on 94s ja hihan pituus on n. 62 cm. Päätä silmukat Löyhästi.

Taskut

Luo 22s. Neulo sileää, mutta aina työn alussa ja lopussa oikea s. Jatka sileää leopardikuviolla, kunnes työn korkeus on 20cm. Päätä.

Tee sitten harmaalla samanlainen, mutta vaihda aina oikeaan kun työn korkeus on 14cm ja neulo loput 6cm aina oikein.

Päätä ja ompele kiinni etukappaleisiin.

Viimeistele.

Edellinen
Edellinen

Neulotut ylipolven villasukat

Seuraava
Seuraava

Keittiöremontti osa 4. valaistus ja seinähylly