Kukkivat oksat maljakkoon

Vielä ei ole kevät niin pitkällä, että puut puhkeaisivat kukkaan, niinpä ajattelin kokeilla uuden pihamme kirsikkapuun oksien hyötämistä, josko saisin ne kukkimaan maljakossa. Innostuin sen verran, että napsasin pari muutakin oksaa maljakkoon, vaikka lajikkeesta minulla ei ollutkaan täyttä varmuutta.

Hyötämisestä löytyy googlettamalla useita artikkeleita ja ohjeita, mutta jaan tässä yhden helpon ja yksinkertaisen ohjeen, jonka alkuperäinen julkaisu löytyy täältä.

Hyötäminen

1. Leikkaa oksat, kun lämpötila on plussan puolella. Näin saat ne kestämään siirron sisälle paremmin. Käytä leikatessasi teräviä oksasaksia.

2. Viillä oksien tyveen terävällä veitsellä noin viiden sentin vino viilto ja kuori oksaa hiukan. Näin oksien imukyky paranee. Upota oksat yöksi haaleaan veteen joko ammeeseen tai isoon vatiin, niin ne virkoavat. Asettele ne vasta sitten maljakkoon. Puuvartiset oksat pitävät lämpimästä vedestä.

3. Aseta maljakko epäsuoraan valoon pois patterin välittömästä läheisyydestä.

4. Viillä oksiin uusi imupinta ja vaihda maljakon vesi muutaman päivän välein. Sumuttele samalla oksia vedellä, jotta nuput jaksavat aueta.

5. Jos et viitsi vaihtaa vettä tarpeeksi usein, saat pysymään sen puhtaana tekemällä oman sekoituksen maljakkovedeksi: lisää litraan vettä 2 rkl viinietikkaa, 2 rkl sokeria ja ½ rkl Klorinia (desinfiointi-/valkaisuaine). (Itse tosin jätin ton klorinin kokonaan pois.)

Edellinen
Edellinen

Appelsiinijuustokakku

Seuraava
Seuraava

Uuden pihan istutussuunnitelma