Jouluinen Porvoo

Eräänä marraskuun lopun iltana, mietimme lasten kanssa tekemistä perjantai-illaksi ja päädyimme lähtemään iltalenkille Porvoon keskustaan. Tämän lenkin olemmekin toteuttaneet jo useamman kerran, sillä reitti on sopivan lyhyt iltakävelyksi lasten kanssa ja maisemat sen varrella jaksavat ihastuttaa kerta toisensa jälkeen.

Yleensä jätämme auton joko Porvoon Taidetehtaan parkkipaikalle, tai S-market Näsin pihaan. Täältä lähdemme joen länsipuoleista rantaa pitkin, kävelemään kohti keskustaa. Kierrämme kirkon luota kävelysillan kautta vanhaan kaupunkiin ja sieltä kaupungin läpi takaisin joen rantaan. Reitti on todella kaunis, jopa….tai ehkä eritoten, myös näin pimeään aikaan. Joen varrella olevat vanhat talot, pienien lyhtyjen ja jouluvalojen valaismemina, ovat niin uskomattoman kauniita.

Reittimme lähtee yleensä täältä valaistun sillan kupeesta. Ystävänpäivän aikoihin, sai sillalle lähettää oman viestin, joka julkaistiin sillan led-valotaulussa.

Joenvarren länsipuolelta pääsee myös kapuamaan Linnamäen näköalapaikalle. Sinne emme kuitenkaan tällä kertaa lähteneet.

Jouluikkunoiden katselu Porvoon vanhassa kaupungissa on aina niin mielenkiintoista. Porvoon kaupunki järjestääkin jouluikkunakilpailun vuosittain. Tämä ikkuna taisi olla tyttöjen suosikki.

Reittimme päättyi Porvoon Paahtimon lämpimille kaakaomukillisille. Paahtimo on todella tunnelmallinen paikka ja käymme siellä piipahtamassa lähes joka kerta Porvoossa vieraillessamme. Paahtimon seinän valot toivottavat Porvooseen saapujat heti sillan luona tervetulleiksi.

Edellinen
Edellinen

Siivousjoulukalenteri, luukku 18

Seuraava
Seuraava

Siivousjoulukalenteri, luukku 17